A Szegedi Szabadtéri Játékok és a REÖK-palota mint jó gyakorlat

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

2018. október 9-én a Forrásteremtés módszerei műhelyfoglalkozás-sorozat résztvevői a szegedi Regionális Összművészeti Központban (REÖK-palota) kommunikációs és marketing ismereteket sajátíthattak el.

A Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodájának munkatársai azt a célt tűzték ki, hogy a résztvevők minél több gyakorlati példát és intézménytípust ismerjenek meg minden témakörben, minél részletesebben.

A foglalkozás első részében Herczeg Tamás – a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztiválszervező Nkft. ügyvezetője – prezentációjában betekintést nyújtott az ország legnagyobb szabadtéri színházának marketing stratégiájába. A résztvevők Csúri-Magosi Ritátótól, a REÖK-palota múzeumpedagógusától tárlatvezetési technikákat sajátíthattak el, miközben megtekintették a Mihályfi-gyűjteményből álló kiállítást.

A program zárásaként Nátyi Róbert, a kiállítótér kurátora foglalta össze a tárlatok történetét a 2007-es nyitástól napjainkig és tárta a résztvevők elé a palota vonzerejét, nívójának emelkedését, mint galéria. A foglalkozás a „Művelődő közösségek az Alföldön” EFOP-3.7.3-16-2017-000149 számú projekt keretében valósult meg.

Gál Boglárka

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.