A színházművészetnek hódolt Baranya megye

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

2020. július 23. és augusztus 5. között kerül megrendezésre Lakiteleken a „Közösségépítő kultúránk”- közművelődési és előadó-művészeti programsorozat.

A 14 napos rendezvényen minden nap színházi előadások várják az érdeklődőket és idegenvezető segítségével ismerhetik meg az egész Hungarikum Ligetet, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet új székházát. Természetesen a gasztronómiai élmények sem maradnak el. Az előadások után gulyásleves és káposztás kapusznyika várja az éhes közönséget, a népfőiskolán kemencében sült kenyérlángos csábít fogyasztásra.

Baranya megyéből a nagy érdeklődés volt tapasztalható az ingyenes programra, így 17 busszal összesen 728 fő vett részt az eseményeken. A megyei csoportok a következő előadásokat láthatták:

Olt Tamás – Szájon lőtt tigris (Rejtő est)

Békéscsabai Jókai Színház – Két összeillő ember

Soproni Petőfi Színház / Forrás Kulturális Alapítvány – Mindörökké Júlia

Esztergomi Várszínház – “Végy karjaidra idő…”

Az egész napos program ugyan fárasztó volt, mégis kulturális élményekkel feltöltekezve mosolygós arccal, jókedvvel és az élmények megbeszélésével telt a nem rövid hazaút. A hosszú kihagyás után a színházlátogatóknak és a színészek számára is fontos volt ez a találkozási lehetőség.

Köszönjük a részvételt a Színháziskolás hallgatóknak, illetve Villány, Palkonya, Villánykövesd, Görcsönydoboka, Somberek, Pécsvárad, Hosszúhetény, Endrőc, Bürüs, Pécs, Pellérd, Beremend, Boda, Abaliget, Orfű, Szellő, Fazekasboda, Mecseknádasd, Márok, Vokány, Palé, Almamellék, Szulimán, Mozsgó, Szigetvár, Kisdobsza, Nagydobsza, Tótszentgyörgy, Molvány, Nemeske-Görösgall, Kétújfalu, Oroszló és Kémes közösségeinek!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.