A Területi Ifjúsági Műhely ötödik alkalma a Tücsök úti Közösségi Házban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

2019. június 27-én a NMI Művelődési Intézet a „Művelődő közösségek Észak-Magyarországon” elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00148 azonosítószámú projektjének keretén belül a Területi Ifjúsági Műhely immár az ötödik műhelyfoglalkozását tartotta a szolnoki, Tücsök úti Közösségi Házban.

A foglalkozáson ifjúsági, roma és halmozottan hátrányos helyzetű közösségekkel foglalkozó szakemberek és roma fiatalok vettek részt. Az ötödik alkalommal Földvári Imre módszertani referens beszélt a jelenlévőknek a mezőgazdasági tevékenység, mint közösséget formáló erőről, valamint a roma családok mentorálásának módszereiről. Ennek keretén belül bővebben is ismertette a résztvevőkkel a tiszaburai roma fiatalok közösségének és a konyhakerti önellátásnak a jó gyakorlatát.

Ezután a Roma Esély Kulturális, Oktatási és Szociális Egyesület vezetői, Dr. Csillei Béla és Dr. Csilleiné Mága Erika bemutatták a Közösségi Ház épületét, működését, a megtartott és a jövőben tartandó rendezvényeiket, valamint azokat a módszereket, amelyek segítségével az új és a már meglévő roma ifjúsági közösségeket építik és mentorálják.

A részt vevő szakemberek és a roma fiatalok a foglalkozás végén közösen megbeszélték a tapasztalataikat és a fejlesztések lehetőségeinek módjait, amelyeket befejezésként a foglalkozásvezető összegzett.

Berényi Tímea

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.