A törvény szellemében Újtikoson

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Kistérségi találkozót szervezett polgármestereknek és közművelődési szakembereknek a Hajdú-Bihar megyei igazgatóság 2019. június 26-án Újtikoson.

A polgármesteri hivatalban Takács József, Újtikos polgármestere fogadta a vendégeket, akik a környező településekről, Tiszagyulaházáról, Görbeházáról és Újszentmargitáról érkeztek. A műhelybeszélgetés célja a CXL. törvény által meghatározott feladatok számbavétele, megvitatása volt.

Angyal László megyei igazgató ismertette a törvénymódosításból adódó önkormányzati feladatokat, a polgármesterek áttekinthették, melyek azok az intézkedések, amelyek saját településeiken megvalósultak és melyek azok, amelyeket pótolni vagy változtatni kell. A megyei igazgató szólt a Nemzeti Művelődési Intézet által biztosított képzési lehetőségekről és arról a módszertani munkáról, amelyet a megyei igazgatóság végez. Angyal László a Nemzeti Művelődési Intézet Pajtaszínházi Programjáról is beszámolt a résztvevőknek, ismertette az eddigi eredményeket, külön is kiemelve, hogy milyen fontos szerepe van a programnak a helyi közösségek és a helyi társadalom építésében, erősítésében.

A találkozó hosszú, de rendkívül tartalmas beszélgetéssel zárult, megfogalmazódott minden jelenlévőben az igény  az új együttműködési lehetőségek keresésére. A megyei igazgatóság munkatársai ezért a térségi eszmecsere folytatását tervezik.

R. Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.