A törvényi változások nyomában – szakmai műhely Berettyóújfaluban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Berettyóújfaluban a Nadányi Zoltán Művelődési Központ adott otthont 2019. január 28-án a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája által szervezett A közművelődési szakterület megújult jogszabályi környezete című járási szakmai műhely-sorozat második állomásának.

A rendezvénysorozat azzal a céllal indult, hogy a megújult törvényi környezet szemléletében szakmai és gyakorlati segítséget nyújtson a települések szakembereinek, polgármestereinek az elkészítendő szolgáltatási, beiskolázási és képzési tervekhez. Több településen változtatásra szorulnak a törvényben előírt feladatellátáshoz tartozó dokumentumok, mint például az alapító okirat, valamint a szervezeti és működési szabályzat.

A Berettyóújfalui járás szakemberei megismerkedhettek a közművelődési alapszolgáltatásokkal, majd kiscsoportos foglalkozás keretében szolgáltatási tervet készítettek. A résztvevőkben felmerült kérdésekre Angyal László irodavezető és Szabó László módszertani referens válaszolt. A gyakorlati példák bemutatására épülő, jó hangulatú, informatív, konstruktív műhelyfoglalkozás az elégedettségi kérdőív visszajelzései alapján túlszárnyalta az előzetes várakozásokat. A műhelysorozat következő állomása Derecske lesz.

Vidáné Ternován Gizella

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.