A törvényi változások nyomában – szakmai műhely Derecskén

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Derecskén a Városi Művelődési Központ és Könyvtár adott otthont 2019. február 6-án a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága szervezésében A közművelődési szakterület megújult jogszabályi környezete című járási szakmai műhelysorozat harmadik állomásának.

A rendezvénysorozat azzal a céllal indult, hogy a megújult törvényi környezet szemléletében szakmai és gyakorlati segítséget nyújtson a települések szakembereinek, polgármestereinek az elkészítendő szolgáltatási, beiskolázási és képzési tervekhez.

A Derecskei járás szakemberei – a prezentációk megtekintése és a meglévő ismeretek felmérését segítő teszt kitöltése után – gyakorlati feladatként kezdték el a szolgáltatási tervek elkészítését. A feladat megoldását segítette a közművelődési alapszolgáltatások tartalmának, követelményeinek közös értelmezése. A megfogalmazódott kérdésekre Angyal László megyei igazgató és Szabó László módszertani referens válaszoltak.

A gyakorlati példák bemutatása és a műhelyvezetők személyes tapasztalatai jó hangulatú, informatív, konstruktív műhelyfoglalkozást eredményeztek. A műhelymunka hatására a járás településeinek együttműködési szándéka megerősödött és döntés született a fórum folytatásáról még februárban, amelynek a járási szintű együttműködés fejlesztése lesz a témája.

A műhelysorozat következő állomása Nyíradony lesz.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.