A törvényi változások nyomában – szakmai műhely Nyíradonyban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Nyíradonyi Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Városi Könyvtár adott otthont 2019. február 7-én a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága, A közművelődési szakterület megújult jogszabályi környezete című járási szakmai műhely-sorozat negyedik állomásának.

A rendezvénysorozat azzal a céllal indult, hogy a megújult törvényi környezet szemléletében szakmai és gyakorlati segítséget nyújtson a települések szakembereinek, polgármestereinek az elkészítendő szolgáltatási, beiskolázási és képzési tervekhez. Több településen változtatásra szorulnak a törvényben előírt feladatellátáshoz tartozó dokumentumok, mint például az alapító okirat, a szervezeti és működési szabályzat, a helyi rendelet, valamint új dokumentumként megjelent a szolgáltatási terv is.

A Nyíradonyi járás szakemberei megismerkedtek a közművelődési alapszolgáltatásokkal, majd kiscsoportos foglalkozás keretében szolgáltatási tervet készítettek. A jelenlévőkben megfogalmazódott kérdésekre Angyal László megyei igazgató és Szabó László módszertani referens válaszolt. A gyakorlati példák bemutatására épülő, jó hangulatú, informatív, műhelyfoglalkozás az elégedettségi kérdőívek alapján igen hasznosnak bizonyult a szakemberek számára.

Szabó László

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.