A törvényi változások nyomában – szakmai műhely Püspökladányban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Püspökladányban a Dorogi Márton Művelődési Központ adott otthont 2019. január 17-én a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága A közművelődési szakterület megújult jogszabályi környezete című járási szakmai műhelyének.

A rendezvénysorozat azzal a céllal indult, hogy a megújult törvényi környezet szemléletében szakmai és gyakorlati segítséget nyújtson a települések szakembereinek, polgármestereinek az elkészítendő szolgáltatási, beiskolázási és képzési tervekhez.

Több településen változtatásra szorulnak a törvényben előírt feladatellátáshoz tartozó dokumentumok, mint például az alapító okirat, a szervezeti és működési szabályzat. Megismerkedtek a közművelődési alapszolgáltatásokkal, majd kiscsoportos foglalkozás keretében szolgáltatási tervet készítettek. A jelenlévőkben megfogalmazódott kérdésekre Angyal László megyei igazgató és Szabó László módszertani referens válaszolt, valamint gyakorlati példák bemutatásával vezették a műhelyfoglalkozást.

Az elégedettségi kérdőív visszajelzései azt mutatják, hogy a műhelymunka túlszárnyalta a várakozásokat: ” Azt gondoltam az előzetes levél alapján – írta az egyik résztvevő -, hogy a törvényen és a rendeleten megyünk végig, de sokkal több szakmai anyagot, módszertant kaptam!”.

A műhelysorozat következő állomása Berettyóújfaluban lesz.

Vidáné Ternován Gizella

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.