Adventi várakozással zárult az Együtt – Önként – Egymásért programsorozat Szombathelyen

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóság

November 30-án, az első adventi hétvégén szívet melengető záróeseményen vettek részt az önkéntes program műhelytagjai a Herényiek Házában a Herényi Kulturális és Sportegyesület szervezésében.

Az adventi időszak mindannyiunk számára különleges és a várakozáson túl a felkészülés, szívünk ünnepi díszbe öltöztetésének időszaka is. Így nem is lehetett volna szerencsésebb az a terv, melyben az „Együtt – Önként – Egymásért” záróprogramját éppen ezen a hétvégén szerették volna megvalósítani a résztvevők, mely az igazgatóság véleményével is egybecsengett. A Herényi Adventi Esték évek óta, már-már hagyományos jelleggel örvendeztetik meg a környék lakóit. E program első alkalmának szervezésébe segítettek be idén a program résztvevői is önkéntes munkájukkal.

Azonban a záróünnepet még megelőzve Szekér Tamás, a Herényi Kulturális és Sportegyesület elnöke mutatta be számukra az egyesület tevékenységét. Tamás elmondta, hogy a herényi városrész nagyon szerencsés önkéntes munka szempontjából. Az egyesület civiljei egy igazi „nagy csapatként” dolgoznak együtt. A Herényi Adventi Esték programját is ők szervezik és tervezik meg, minden hétvégén más-más „szekció”, egyik alkalommal az urak, másik alkalommal a hölgyek vállalják magukra ezt a feladatot.

Az interaktív előadást követően kézműves foglalkozás következett a legkisebbeknek, melybe természetesen a program résztvevői is becsatlakoztak. Ezt követően Devecsery László – önkéntesként – karácsonyi utazásra invitálta az érdeklődőket, a Rózsabors Műhellyel közös verses-zenés utazás során.

Az este utolsó hivatalos programpontja a Perenyei Hagyományőrzők betlehemes játéka volt, ezt már csak az önfeledt vidámság követte. Az arcok nemcsak a hidegtől, hanem a baráti beszélgetések és az újonnan köttetett ismeretségek örömétől is kipirultak. A programot késő estébe nyúló vidám hangulat zárta.

Bognár Alexandra

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.