Aktív amatőr színjátszó csoportok Fejér megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

A Pajtaszínház Program megvalósulása megerősítette két Fejér megyei település amatőr színjátszó tevékenységét. A magyar kultúra napja alkalmából 2017-ben rendezett szemlén résztvevő kincsesbányai Tótágas társulat Shakespeare Rómeó és Júlia című színdarabjának musical változatát készül színpadra vinni. A IV. Pajtaszínházi Szemlén szereplő sárszentágotai Ágota Színtársulat pedig a Nagylóki Közösségi Ház és Könyvtárba kapott meghívót.

Murányi Mariann, a Tótágas társulat csoportvezetője szerint a tagság összetétele némiképp módosult ugyan az előző évekhez képest, de a lelkesedés és az elköteleződés töretlen Kincsesbányán. Bár a színdarab kiválasztása már megtörtént, még folynak az egyeztetések a színházi szakemberrel, aki mentorként a csoportnak segítene.

Az Ágota Színtársulat vendégszereplése a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében, 2019. február 16-án zajlott le a Nagylóki Közösségi Ház és Könyvtárban. Ezt követően a Magyar Rákellenes Liga sárszentágotai alapszervezete által rendezett Rákellenes Világnapon mutatták be ismét nagy sikerrel a településen, Dickens Karácsonyi Ének című művének, Mócsánné Nagy Ágnes által készített átiratát. A csoport tagjai most Arany János Fülemüle című versét tervezik feldolgozni, és színpadra állítani.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.