Amatőr színjátszás újjáélesztése Bősárkány településen – V. Pajtaszínház Program

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet a Magyar Teátrumi Társasággal együttműködve 2019-es évben már ötödik alkalommal indította útjára Pajtaszínház Programját, mely az amatőr színjátszó csoportok számára nyújt szakmai támogatást, valamint új színjátszó körök elindulását segíti. A Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság Bősárkány település Bő-ART Társulata közreműködésével valósítja meg a programot.

A Magyar Teátrumi Társaság Kszel Attilát a Győri Nemzeti Színház színész, rendező kollégáját kérte fel a mentorálási feladatok ellátására, aki már korábbi két Pajtaszínház Programban is részt vett segítve a társulatok munkáját. A próbák Bősárkányban a művelődési házban zajlanak. Az első próbanap alkalmával a csoport tagjai és mentoruk is röviden bemutatkoztak egymásnak, hogy ez által is hatékonyabban tudják folytatni a közös munkát. A bemutatkozás után a mentorral közösen ötleteltek a bemutatásra kerülő darab címéről.

A Bő-ART Társulat nagy örömmel fogadta a Pajtaszínház Program nyújtotta lehetőségeket, mellyel lehetőségük nyílik nemcsak a településen bemutatni tudásukat, hanem nagyközönség elé is állhatnak darabjukkal, valamint társulatuk szakmailag is fejlődhet és erősödhet a köztük lévő együttműködés, erős közösséggé formálódhatnak.

A Pajtaszínház próbák október 20-án folytatódnak.

Epinger Zsanett
Fotó: Epinger Zsanett

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.