ARTatlan színházműhely indult Kisbéren

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság Pajtaszínház Programjára az idén hatodik alkalommal kerül sor. Komárom-Esztergom megyéből az idei évben Kisbér lép színre.

A Pajtaszínházi Program immár hatodik éve kezdte meg az amatőr színjátszó csoportok létrehozását. Komárom-Esztergom megye már négy csoporttal rendelkezik. Az elmúlt években nagyon jól teljesítő csoportok – Mocsa, Tardos, Baj, Pilismarót – sorába bekapcsolódó kisbéri csoport már megkezdte próbáit.

Kisbér városa a Kisbéri járásban található. A város múltjában az amatőr színjátszás hagyománya meghatározó. A település a VI. Pajtaszínházi programban való részvételre már korábban jelezte szándékát, hisz újra élővé szeretnék tenni a városban az amatőr színjátszás hagyományát. A helyi lakosok közül többen fogalmazták meg az előzetes beszélgetések, illetve igényfelmérés alkalmával, hogy szívesen csatlakoznának egy amatőr társulathoz. A színjátszó tagok toborzása a nyár folyamán kezdődött el. A megalakult közösség a helyi közművelődési szakember, Takács József, illetve Jung István, pedagógus vezetésével és Pápai Ferenc rendező, drámapedagógus mentori közreműködésével indította útjára a próbákat.

A helyi művelődési központban lezajlott foglalkozások bemelegítő gyakorlatokkal, és vidám időtöltéssel telnek. A csoport erős elképzelésekkel vágott neki a próbáknak, nagyon hamar sikerült közösséggé kovácsolni a tagokat.

A program megvalósulását az EMT-E-19-0115 pályázati azonosítószámú Támogatói Okirat alapján nyújtott támogatás biztosítja.

Jáger Dávid Tamás

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.