„Az én falum, az én városom” kreatív alkotó pályázat

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodája, a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság idén harmadik alkalommal rendezte meg a Veszprém Megyei Értékünnepet, melynek ebben az évben Nyárád adott otthont. Új eleme is volt az ünnepnek, „Az én falum, az én városom” címmel kreatív alkotó pályázatot írtak ki a szervezők.

A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, összesen 224 db egyéni és csoportos pályamunka érkezett be különböző technikák alkalmazásával (rajz, akvarell, fotó, makett, vegyes technika) Veszprém megye 31 településéről. A megye legaktívabb iskoláinak bizonyultak a SZÍN-VONAL Alapfokú Művészeti Iskola, a Gógánfai Fekete István Általános Iskola, az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola Dr. Szalai Miklós Tagintézménye, a Mezőlaki Arany János Általános Iskola, a Révfülöpi Általános Iskola és a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola.

A pályamunkák értékelésére a Veszprémi Művészetek Háza munkatársait kérték fel. Az értékelés során alsó tagozatos, felső tagozatos és csoportos munka kategóriákra különültek el, s részesültek díjazásban az 1-3. helyezettek, illetve a különdíjasok. A díjátadásra 2018. november 16-án a III. Veszprém Megyei Értékünnep keretében Nyárádon a Művelődési Házban került sor, ahol a díjazott munkák mellett néhány, a zsűri által kiemelt, különleges pályamunkát is meg lehet tekinteni.

A szervezők célja, hogy az összes beérkezett pályamunka látható legyen egy helyen, a beérkezett nagy mennyiségű, nagyszerű alkotásokat minél többen láthassák. Elsőként Pápán, a Városháza Aulájában lesz látható november 30. – január 4. között, majd innen Veszprémbe, a Megyeházára kerülnek a pályamunkák. A kiállított alkotásokból e-könyv is készül, a kezdeményezésből pedig hagyományt szeretnének teremteni Veszprém megyében.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.