„Az én falum, az én városom” – Kreatív alkotópályázat kiállítása Veszprémben

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodája, Veszprém Megye Önkormányzata és a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság közösen kezdeményezte három évvel ezelőtt, hogy induljon útjára a Megyei Értékünnep programsorozat.

2018-ban – a Megyei Értékünnephez kapcsolódva – új kezdeményezésként hirdette meg „Az én falum, az én városom” alkotópályázatot. Olyan műveket vártak, melyek azt mutatják be, ami a gyerekek számára fontos saját lakóhelyükön.

A felhívás sokakat inspirált, összesen 224 egyéni és csoportos pályamunka érkezett különböző technikák alkalmazásával a megye 31 településéről.

Mivel Nyárádon, a Megyei Értékünnepen csak az anyag egy részét tudták kiállítani, helyszínt kerestek a teljes anyag bemutatásának. 2018. november 30. – 2019. január 4. között Pápán, a Városháza aulájában volt megtekinthető a teljes anyag.

A szervezők fontosnak tartották, hogy a megyeszékhelyen és környékén lakók is láthassák ezt a rendkívül gazdag és színes anyagot. Ezt a kezdeményezést támogatta Veszprém Megye Önkormányzata és a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság is. Így 2019. január 28-án, hétfőn 16.00 órakor a Megyeháza Szent István termének előterében nyílik meg a kiállítás.

A kiállítást megnyitja Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke. Köszöntőt mond Papp Tamás, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke. Közreműködik a Veszprémi Ukulele Klub.

Meghívó

A kiállítás 2019. február 28-ig tekinthető meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.