Bábcsoportvezetők találkozója Sárszentmihályon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

Három megye bábcsoportvezetői találkoztak 2019. március 9-én, a Hálózatépítés és helyi kulturális identitás erősítése a bábművészet eszközével témájú, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. „Otthonról haza” EFOP–1.12.1-17-2017-00022 azonosítószámú  „Hálózatépítés az élő néphagyományért – közösségfejlesztés és tudásbővítés megvalósítása a civil társadalom bevonásával a határon átnyúló kulturális kapcsolatok erősítésén keresztül” projekt keretében. Az aktuális foglalkozás a 2018-ban megkezdett projekt folytatása Sárszentmihályon.

A foglalkozást a pápai Pegazus Színház szakemberei, Sarkadi Nagy László igazgató, tervező, rendező és Végh Zsolt igazgató, színész tartották. A nap programja a már meglévő és az újonnan alakult csoportok projekt ötleteinek bemutatása és a szükséges módosítások megbeszélése volt. A következő közös műhelyfoglalkozás Tatabányán lesz, az év folyamán pedig megkezdődik az egyéni mentorálasok folyamata is a csoportvezetőknek.


Végh Zsolt és Sarkadi Nagy László

A helyszínt a sárszentmihályi Közösségi Ház és Községi Könyvtár biztosította, ahol a házigazda feladatait Bózai Éva látta el. Éva már hosszú évek óta vezetője a Mákvirágok bábcsoportnak, a Sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskolában. Évente két bemutatót tartanak, rendszeresen részt vesznek a Gyermekbábosok Országos Találkozóján, ahol hét arany- és három ezüstminősítést szereztek az elmúlt évek alatt. Jelenleg az Égig érő fa rendezői próbái zajlanak a csoportban.

Bózai Éva

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.