Bábjátékos találkozóra látogatott el a somogyi Babarika Kompánia bábcsoport

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Somogy Megyei Igazgatóság

2019 májusában a szennai Babarika Kompánia bábcsoport ellátogatott a Cucorka XIX. Dél-dunántúli Regionális Gyermek Bábjátékos Találkozóra, melyet a kaposvári Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány rendezett meg Kaposváron. A III. Bűvös Bábos Program somogyi bábcsoportja a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében megvalósuló Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott pályázat keretén belül, a Nemzeti Tehetség Programban, a hazai kulturális intézmények tehetséggondozó programjában vesznek részt.

Az Együd Árpád Kulturális Központban megrendezett találkozón hét csoportot ismerhettek meg az érdeklődők az óvodástól az általános iskoláskorú gyermekbábcsoportig. A darabválasztásban szerepelt mese és színmű, melyeknél fontos szempont volt a gyermekeknek szóló történetek bábos feldolgozása.

A szennai bábcsoport tapasztalatszerzés céljából vett részt a kaposvári rendezvényen, ahol Farkas Gergely bábcsoportvezető szakmai instrukciókkal látta el a gyerekeket. A Babarika Kompánia bábcsoport tagjai lelkesen figyelték a produkciókat, a jelmezeket és a díszleteket egyaránt. A csoportvezető értő szakértelemmel kommentálta a színpadi előadásokat, felhívva a gyerekek figyelmét a bábjáték rejtelmeire. A Babarikások most először láttak színpadi bábelőadást. Számukra legnagyobb élményt a keszthelyi TeGereK bábcsoport Rumini című bábelőadása adta.

A találkozó bábelőadásait zsűri értékelte, melynek tagja volt Berlik Mária, a Nemzeti Művelődési Intézet Somogy Megyei Igazgatóságának módszertani referense. Az Értékekre hangolódva című társasjátékot a megyei igazgatóság ajánlotta fel, különdíjként.

Radics Natália

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.