Bábok nem csak gyerekeknek

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

Október elejével lezárult a három őszi Színháziskola 30 órás pedagógus továbbképzés. A pandémiás óvintézkedések sok leendő résztvevőt eltántorítottak a kontakt óráktól, mások pedig arra számítottak, hogy az egész képzés online módon kerül megrendezésre. Sokan épp a “vegyes” megoldás miatt csatlakoztak a programhoz.

A nehézségek ellenére három csoportban összesen 55-en vettek részt és hagyták magukat elvarázsolni a cirkuszművészet és a színházak világában, Sramó Gábor a Bóbita Bábszínház igazgatójának segítségével.

Október 2-án a bábszínház főpróbáján vehettek részt. A Harmadik sárkány című darabot nézhették meg, majd a szereplőkkel és az egész alkotói folyamatban résztvevőkkel beszélgethettek a hallgatók. Külön jó hangulatot adott a főpróbának, hogy több gyerek is ott ült a nézőtéren és az ő reakcióikat is élvezhette a közönség.

A Lázár Ervin program támogatásával megvalósult képzés végén a közösségi médiában is nagyon pozitív visszajelzések érkeztek a továbbképzésről és a színházi előadásról egyaránt. A vírushelyzet miatt elhalasztott közös utazást és az újabb színházi élményeket is várják a résztvevők.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.