Bábos szakmai nap Csongrád megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

A Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatóságának munkatársai meghívást kaptak a Kurca-parti Óvoda Nevelőtestülete és Anyanyelvi-és Báb munkaközösség Kerekerdő bábcsoportja által megszervezett Bábos szakmai napra.

A szakmai nap résztvevői többségben pedagógusok voltak, az előadások között olyan témák szerepeltek, amelyek főként arra fókuszáltak, hogy a bábozással milyen hatások érthetőek el. Szentirmai László, a Magyar Bábjátékos Egyesület elnöke „Testvérmúzsák kertjében” című előadásában hangsúlyozta az óvodák jelentőségét, mert ez az intézménytípus az, ahol egy az egyben lehetőség van a gyerekek művészeti nevelésére, akár a bábozáson keresztül.

A Szegedi Tudományegyetem Általános Nyelvészeti Tanszék előadói arról számoltak be, hogy a bábjátéknak milyen nagy szerepe van a nyelvészeti kutatómunkában, hiszen a bábok segítségével könnyebb a kisgyerekekkel való kapcsolatteremtés.

A számos egyéb szakmai előadást bábjátékok színesítették, így látható volt a helyi, Kerekerdő bábcsoport több produkciója, valamint a Meseláb bábcsoport eladása is. Az előtérben bábkiállítás volt megtekinthető Szegvár bábos életéből.

 

Gál Boglárka

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.