Bábos workshopok csoportvezetőknek Pest megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatósága a megyében működő bábcsoportok vezetőit hívja tapasztalat-cserére Biatorbágyra. A 2019. április 25–én induló programsorozat célja a vezetőknek nyújtott elméleti és gyakorlati ismereteken túl lehetőség biztosítása a tudásmegosztásra, egymás megismerésére, jó gyakorlatok összegyűjtésére. A három egymást követő alkalom színes programokat kínál.

Első alkalommal megismerhetik a résztvevők a Bábosházat Biatorbágyon, és betekinthetnek a Cip-cirip Bábcsoport próbájának kulisszatitkaiba is.

A második alkalomra május 11-én a Kezemben a kobakom XXII. Gyermekbábos Találkozó keretén belül kerül sor, ahol a megyei bábcsoportok előzsűrizése történik. Ez az alkalom a csoportok versenye mellett remek lehetőség a szakmai beszélgetésre, műhelymunkára.

Június 2829-én bábos szabadegyetemen vehetnek részt a csoportok vezetői, ahol a két nap alatt számos témában lesz módjuk elmélyíteni és frissíteni tudásukat a szakma kiváló előadóinak segítségével.

 

Az első bábos workshop időpontja: 2019. április 25. (csütörtök) 15:00–18:00

Helyszín: Biatorbágy Bábosház (Biatorbágy, Nagy utca 31.)

Jelentkezési határidő: április 17.

 

Program:

15:00 Élet egy Bábosházban, avagy gyermekek az életre keltett anyag színházában

Az előadás és beszélgetés során több téma is szóba kerül: az éves munka felosztása az év indításától a darabválasztáson át a teljes kivitelezésig, a régi és új gyerekek foglalkoztatása, a csapat és a mese egysége. A programot tartja: Tóth Kriszta és Néder Norbert

16:30 Cip-cirip Bábszakkör próbájának megtekintése

 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériumával a Nemzeti Tehetség Program keretein belül valósul meg.

 

A szakmai napon való részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött! Bővebb információ és jelentkezés a program koordinátoránál:

Czipperer Zsófia, czipperer.zsofia@nmi.hu, +36 20 533 9431

 

        

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.