Bábra megy a játék!

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

Bábel bábcsoport néven két, a bábszínház eszközeit használó színjátszó csoport állhatott össze Fejér megyében. A 6-14 éves gyerekeket megszólító, heti rendszerességű foglalkozásokat szakmailag felkészült, lelkes fiatalok irányítják. A projekt párhuzamosan Székesfehérváron és Martonvásáron indult útjára.

Az EMT-TE-B-D-20-0189 pályázati azonosítószámú Bábozódás című projektünk lényegi részéhez érkeztünk: a kis fehérvári csoport 9 gyerekkel a fedélzeten elindult világkörüli útjára. Foglalkozásvezetőink nagy izgalommal és alaposan felkészülve fogadták a gyerekeket, akik a második csoportfoglalkozáson vidám és mozgalmas feladatok által ismerkedhettek meg egymással. Az egyszerre két helyen (Martonvásáron és Székesfehérváron) induló csoportok, bár külön vezetőkkel, mégis, azonos szellemi és szakmai háttérrel dolgoznak, közös tematika és módszertan mentén.

Öröm volt részt venni ezen a kreatív, szárnyaló foglalkozáson, amelynek elsődleges célja volt, hogy a gyerekek megismerkedjenek egymással és a csoportvezetőkkel. A vicces, játékos feladatok mindenkit azonnal beszippantottak, és tartalmas, két órán át tartó önfeledt hömpölygés lett az eredmény. A gyerekeknek most különösen nagy szükségük van arra, hogy „kieresszék a gőzt”, hogy feltöltődjenek, nevessenek, és valljuk be, nekünk, felnőtteknek sem olyan rossz érzés fürdőzni a jókedvben. És ez a Bábel bábcsoport vezetőinek célja is, fenntartani a jókedvet, a kreatív fantázia áramlását, amely elősegíti majd, hogy egy csodálatos, közösen alkotott bábelőadás szülessen, amelynek minden egyes apró elemét a gyerekekkel közösen illesztik bele az alkotásba.

A Fejér Megyei Hírlap nagyszerű fotósa által készített fotók remekül illusztrálják ezt a fantasztikus alkalmat, amelyet önök is átélhetnek, ha megtekintik az alábbi galériát.

Képgaléria

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.