Baranyában is online folytatódik a Színháziskola

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

2020. márciusától ismét országosan elérhető az ingyenes 30 órás pedagógus továbbképzés. Négy csoport indult Baranya megyében, kettő Pécsett, egy Komlón és egy Szigetváron. A koronavírus miatt bevezetett intézkedések folyományaként online formában megvalósuló képzés a Lázár Ervin Program része. 

A képzés célja a fiatalok műértő közönséggé nevelésének elősegítése. Segítséget nyújt a résztvevőknek abban, hogy hogyan válasszák ki a diákok életkorának, igényeinek és a lehetőségeknek megfelelő előadó-művészeti produkciót és azt hogyan dolgozzák fel a diákokkal. A képzés módszertani támogatást ad a látogatásra való felkészítéshez, majd a megtekintett produkció közös feldolgozásához, a tanulók befogadói magatartásának fejlesztéséhez.

A képzés témakörei: Magyarország művelődési színterei; Előadó-művészeti intézményhálózat és működése; Előadó-művészeti produkció létrehozásának fázisai; Viselkedéskultúra alapjai a különböző előadó-művészeti terekben; Előadó-művészeti intézmények és azok programjainak megismerése; Előkészítés, látogatás, a befogadói magatartás, az élményfeldolgozás tartalmi és formai elemei.

A teljesítés feltétele 2 online teszt sikeres kitöltése és egy rövid esszé elkészítése egy tervezett színházlátogatásról, előadó-művészeti programról.

További csoportok várhatóan ősszel indulhatnak.

Korábbi képzések emlékei a youtube-on

Korábbi képzések emlékei a youtube-on

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.