Baranyában is útjára indult a KFKP

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

Megkezdődött decemberben a Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Program baranyai résztvevőinek munkafelvétele és az OKJ-s képzési csoportok kialakítása.

Egy maréknyi, de lelkes koordinátorral már november hónapban azon dolgozott a Baranya Megyei Igazgatóság, hogy a megyei támogatási keret legoptimálisabb felhasználása mellett iskolázzon be, illetve indítson el a közművelődési pályán minél több embert az ellátatlan településekről. A résztvevők azokról a településekről érkeznek, ahol nincs szakképzettséggel rendelkező közművelődési munkatárs és önerőből sem a képzése, sem a foglalkoztatása nem megoldható a település számára.

A programba való bekerülés alapja az önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodás. Ezen dokumentumok megszületése, remek lehetőséget biztosított arra, hogy ismét személyesen szólítsák meg a polgármestereket a megyei igazgatóság munkatársai. A folyamat nagyon sok új, értékes települési együttműködés megszületését eredményezte.

Ez a nagy és gyors létszámnövekedés új kihívások elé állítja a munkatársakat, de nagy lehetőség is rejlik benne. A sok új kolléga friss gondolatokkal és autentikus képpel szolgál az eltérő baranyai tájegységek mindennapjairól. A tőlük érkező információk segítik a tervezési folyamatokat, hogy valóban releváns módszertani „beavatkozások” indulhassanak a jövőben megyeszerte.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.