Békés Megyei Amatőr Bábjátékos Tábor indul

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

2019. június 26–29. között rendezi meg a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága az amatőr művészeti tevékenységek támogatására szervezett Békés Megyei Amatőr Bábjátékos Tábort. A helyszínt és a bábelőadásra való felkészülés során felhasználható eszközöket a Békéscsabai Napsugár Bábszínház biztosítja a résztvevők számára.

A program a magyar bábjáték jövőjéért az idei évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott pályázat keretén belül, a Nemzeti Tehetség Programban, a hazai kulturális intézmények tehetséggondozó programjainak támogatásából valósul meg. A program fő célja a közösségépítés, amely az élményközpontú tanulási színterekként szolgáló kistelepüléseken a bábjáték újjáélesztésére, továbbfejlesztésére fókuszál.

A tábor programjában különböző improvizációs gyakorlatok vannak beépítve, hogy a szereplők főbb jellemvonásaival, árnyjátékkal ismerkedhessenek meg a jelentkezők. Az egyes benyomások egy, a csoport által kiválasztott mese, vagy mű előadására való felkészítésében segítik a résztvevőket. A tábor során a dramatizálás, a szereplők jellemzésével, helyszínek, helyzetek megbeszélésével, a bábtervek elkészítésével, a bábkészítéssel, a bábmozgatással, a díszletkészítéssel ismerkedhetnek meg, s ezek gyakorlatát sajátíthatják el a négynapos intenzív bábjátékos tábor során, melyet az előadásra való felkészüléssel zárnak. A műhelyeket előadóként és foglalkozásvezetőként Csortán Zsóka rendező, színész, bábos és Lenkefi Zoltán, a Napsugár Bábszínház igazgatója, díszítőszobrász, báb- és díszlettervező segítik.

A táborban mindazokat a bábcsoportvezetőket, bábjáték iránt érdeklődőket várják, akik jó hangulatban, remek bábos közösségben, intenzív gyakorlatokban szeretnék kipróbálni magukat.

A tábor időpontja: 2019. június 26–29.
A tábor időtartama: 4 nap, 3 éjszaka.
A tábor helyszíne: a Békéscsabai Napsugár Bábszínház (5600 Békéscsaba, Andrássy út 1-3.)
A táborban való részvétel térítésmentes!
A jelentkezés határideje: 2019. június 19. (szerda), 18.00 óra

Szállás és étkezés:

Összesen 25 fő résztvevő – akár helyi, akár más településről érkező – számára a jelentkezési sorrend mentén biztosítják a szállást, valamint az étkezést!
Szálláshely: Alma Mater Hostel (5600 Békéscsaba, Gyula utca 59.)
Étkezés: Békéscsabai Jókai Színház – Étterem (5600 Békéscsaba, Andrássy út 1-3.)

Jelentkezési lap 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.