Bemutatkozott a Parázs Színjátszókör

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

2018. január 21-én, a magyar kultúra napja alkalmából Jásztelken a helyi Parázs Színjátszókör bemutatta Euripidész: Médeia című darabját. A Pajtaszínházi program keretében alakult csapat több hónapos kemény próbák után állt ki a színpadra.

A művelődési ház nagyterme megtelt látogatókkal, a fiataloktól kezdve az idősekig mindenki eljött megnézni ismerősét a színpadon. A rendezvényt és a megjelenteket Túróczi Lászlóné köszöntötte a Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, az eseményen részt vett Rigó József rendező és Rónyai László az NMI Művelődési Intézet módszertani referense. Az előadás után közönségtalálkozót is tartottak, melyen a közönség a szereplőktől kérdezhetett a próbák folyamatáról, a darab választás hátteréről és a személyes élményekről.

A rögtönzött visszajelzések után elmondható, hogy a bemutatott darab sikert ért el, a szereplők alakítása nagyon tetszett a nézőknek, nagyon sok gratulációt kapott a kis társaság. A nézők között jelen volt a tavalyi év alattyáni Pajtaszínházas csoportja is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.