Bödögei komédiák

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

Ötödik alkalommal rendezték meg 2019. szeptember 14-én a Homokbödögei Komédiák Fesztivált , mely számos amatőr színjátszó csoport számára adott lehetőséget a bemutatkozásra, találkozásra.

Az immár hagyományos fesztivál a Szó és Kép Színpad kezdeményezésére indult Homokbödögén, melyet a település önkormányzata kezdettől örömmel támogatott.

Minden ősszel két napon keresztül zajlik a művelődési házban a színjátszó csoportok bemutatója, különböző közösségi programokkal tarkítva. Cél az alkotó együttlét, a hasonló érdeklődési körű, de különböző településeken dolgozó közösségek tagjainak találkozási, bemutatkozási lehetőség biztosítása.

Ebben az évben a programban szerepeltek a Szó és Kép Színpad mellett a homokbödögei Csiri-biri Színjátszók, a Fantázia Színpad Papkesziről, a Márkói Kamara TehátRum, a Körmendi Kastélyszínház, a büki Sok-Szín-Pad valamint az ÉS?! Színház Őrsújfaluról, a Felvidékről. Valamennyien – a találkozó elnevezésének megfelelően – komédiával léptek színre, sikert aratva és jó hangulatot teremtve a népes közönség körében. A fellépő csoportokban minden korosztály bemutathatta tehetségét, játékos kedvét a színpadon, de legalább annyira fontosak voltak az előadások közti és esti beszélgetések, közösségi programok is.

Baloghné Uracs Marianna

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.