Bravúros premier Bojton

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A IV. Pajtaszínházi Szemlére készülve a Selyembojti Csicsergők társulata 2019. január 24-én mutatkozott be a településen, a mintegy ötszáz lakosú bojti Községi Művelődési Ház és Könyvtárban, ahol több mint negyvenen gyűltek össze, hogy megnézzék a különleges főpróbát.

A faluban hosszú évek után először állt össze egy kis csapat, hogy közös produkciót hozzanak létre, s egyben méltó módon megünnepeljék a magyar kultúra napját. A nyolcfős társulat nagy sikerrel mutatta be a Hans Sachs két jelenetéből álló, A kalmár kosara és A meghótt férj című kacagtató előadását.

A közösség nagy izgalommal várja már a IV. Pajtaszínházi Szemlét, ahol a Nemzeti Színház Kaszás Attila termében mutatkozhatnak majd be január 27-én, vasárnap, amikor elsőként léphetnek majd fel a színpadra. Ezért is volt számukra különösen fontos a falu közönségének visszajelzése. A településről egyébként több mint ötvenen kísérik majd el a Selyembojti Csicsergőket és számos, Bojtról elszármazott lakos is jelezte, hogy részt vesz a Nemzeti Színházban rendezett előadáson.

A bojtiak mentora, Mercs János, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház színművésze még ellátta néhány utolsó jó tanáccsal és instrukcióval a szereplőket, mielőtt útra kelnének a fővárosba.

Fotó: Hermann Attila

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.