Bükkszéken a baba mellett egy újabb Komatál közösség született

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet pályázata által már a harmadik Komatál közösség alakult meg Heves megyében! A Komatál Program hosszú távú célja, hogy megalapozza e hagyomány újraélesztésének folyamatát, megteremtse annak tájegységekre jellemző egyedi eszközrendszerét, kellékeit. A komatál átadása egy olyan gesztus, amely nem csupán az étel adományozásáról szól, hanem a baráti segítségnyújtásról, a kismama és kisbaba meglátogatásáról, az újszülött közösségi bevonásáról.
A közösségi összefogás ezúttal a pétervásárai járásban található Bükkszéken valósult meg. A közösség nem teljesen újkeletű. Ők a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatósága 2020. évi Pajtaszínházi programja által mentorált amatőr színházi közösség, amelyben az egyik szereplő ez év júniusában egy Alina nevű kislánynak adott életet. A gyönyörű, kézzel készített mátraderecskei komakendő, a zöld mázas korsó és a játékbaba a Ferenczi családhoz került.


A család örömmel fogadta Sági Ferenc polgármestert és feleségét, a színésztársakat és az Igazgatóság munkatársát. A Komatál Program kiválasztott tárgyait Dr. Kelemen Éva a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatója adta át a családnak.
Igazgatóságunk ezúton is gratulál a Bükkszéki Komatál Közösség létrejöttéhez, a közösség összetartó erejéhez, s jó egészséget és boldog pillanatokat kívánnak a gyermeknek és családjának.

A programra való pályázás továbbra is elérhető, az igazgatóság várja az újabb jelentkezéseket!

Dr. Kelemen Éva

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.