Célegyenesbe érkezett a középfokú közművelődési szakember képzés Nógrád megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatósága 2019. augusztusában indította el a középfokú közművelődési és közönségkapcsolati szakember OKJ-s képzését. Az oktatók és a hallgatók számára a kurzus március közepétől online folytatódott tovább. A veszélyhelyzet enyhülésével 2020. június 24-én, a közelgő megmérettetés apropójából, szakmai vizsgára felkészítő kontaktnapot szervezett az igazgatóság a képzésben részt vevő 28 hallgató számára.

Fontos volt ez a találkozás, hiszen a közel három és fél hónapos kényszerszünet után végre sor kerülhetett közös beszélgetés keretében a szakmai vizsga részleteinek, menetének átbeszélésére, a tananyagot, szóbeli tételeket érintő, ez idő alatt felmerült kérdések megválaszolására, tisztázására.

A képzéssel kapcsolatos információk átadásán túl mindenkinek örömöt szerzett, hogy a hosszú online világban töltött idő után végre nem csak egymás profilképét láthatják, nemcsak egymás telefonon keresztüli hangját hallhatják.

A komplex szakmai vizsgára 2020. július 29-30-án kerül sor, a képzés állandó helyszínéül szolgáló balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Optimizmusra ad okot az a gondolat, hogy augusztustól újabb 28 fővel gazdagodik Nógrád megye közművelődési szakember gárdája, és a kialakult jó partnerségi viszony hosszú távon is hozzájárul a települések kulturális életének fejlődéséhez.

Sáriné Borik Melinda

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.