Csanádapáca ad otthont a „Forrásteremtés módszerei” műhelyfoglalkozás-sorozat negyedik állomásának

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Békés Megyei Igazgatóságának szervezésében a Művelődő közösségek az Alföldön elnevezésű, EFOP-3-7-3-16-2017-00149 azonosító számú projekt keretében megvalósuló „Forrásteremtés módszerei” című műhelyfoglalkozás-sorozat következő foglalkozását 2019. május 30-án, 8.30–12.30 óráig tartják Csanádapácán, az Arany János Művelődési Házban.

A 2019 februárjában startolt foglalkozássorozat alkalmain a résztvevők elméleti és gyakorlati ismeretek átadása révén ismerkednek meg a forrásszerzés különböző módszereivel, lehetőségeivel.

A „Forrásteremtés módszerei” egy havi rendszerességgel megvalósuló műhelyfoglalkozás-sorozat, alkalmanként 4 óra időtartamban. A résztvevők nagyon hamar megtalálták a közös hangot és már a kezdetektől igazi közösségként funkcionáltak. Ezt erősíti az a cél is, hogy a nyári találkozási alkalmak során változó helyszíneken, egy-egy résztvevő házigazdaként fogadja majd a csapatot. Ezzel is egyre inkább megismerik egymást, szorosabbra fűződhetnek a kapcsolatok.

A soron következő alkalommal a vállalkozói szemlélet és attitűd fejlesztése, a különböző „ötletelési technikák”, valamint az üzleti modell vászon témái kerülnek fókuszba, Katonáné Dr. Kovács Judit, a Debreceni Egyetem adjunktusa témavezetése mellett. A májusi foglalkozásnak a csanádapácai Arany János Művelődési Ház ad otthont, ahol egy falusétán a résztvevők közelebbről is megismerkedhetnek majd a településsel. A sorozat további alkalmain a kommunikáció, a marketing, a protokoll, a gazdasági, a pénzügyi alapismeretek, a pályázatírás, a projektmenedzsment, a stratégiai szemlélet fejlesztése, s még nagyon sok érdekes téma várja a csapatot 2020 januárjáig.

Hidvégi-Farkas Zsófia

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.