Dunaújvárosban zárul a kórusvezetői műhelysorozat

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóságának szervezésében 2019. május 20-án Dunaújvárosban zárul a Kórusok a porondon és mögötte – amatőr csoportvezetők hálózatfejlesztése elnevezésű program.

2019. április 12-én Nagyvenyim, 13-án Alcsútdoboz és 23-án Gárdony fogadta a kórusvezetőket a próba megtekintésére, és az azt követő műhelyfoglalkozásra. Nagyvenyimben a Fontana Női Kar és vezetője, Péter Kata próbáját tekintették meg a résztvevők, akik a kórusvezetők megállapodásának megfelelően, az éneklésbe is bekapcsolódhattak az aktuális próbán. A műhely egyik vendége Szigethy Adrienn énektanárnő volt, aki észrevételeivel is résztvevője volt a szakmai beszélgetésnek.


Nagyvenyimi műhely

Szigethy Adrienn énektanár és Péter Kata karvezető

Alcsútdobozon Kiss Ferenc karnagy várta a kórusvezetőket, az Echo Kamarakórus tagjaival, illetve Kun Oszkár karnagy gyakornokkal. A próba egyúttal az alcsútdobozi virágvasárnapi jótékonysági koncert főpróbája is volt, a település Jézus Szíve templomában.


Kiss Ferenc és az Echo Kamarakórus

Kun Oszkár és Kiss Ferenc karnagyok

Gárdonyban az Alborada kórus próbájának különlegességét a hangszeres kíséret adta, Oláh Nagy Éva csoportja ezzel a próbával egyben a celldömölki Bárdos Fesztiválra is készült.

A záróalkalommal, 2019. május 20-án a Kórusok a porondon és mögötte – amatőr csoportvezetők hálózatfejlesztése projekt mentora, Kurucz Gergely által vezetett Dunaújvárosi Vegyeskarhoz látogat el a 4 műhely kórusvezetője: Kiss Ferenc,  Kunstár Béláné, Oláh Nagy Éva és Péter Kata. Az alkalom különlegessége, hogy a kórusnak két karnagya van Könyves Ágnes és Kurucz Gergely személyében, így a vendégkarnagyok azt is láthatják, hogy működik együtt a két vendéglátó.

Kós Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.