Egy felvonás vége…

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

Bűvös Bábos Szemlével zárult a III. Bűvös Bábos Program 2019. június 6-án Egerben. A Nemzeti Tehetségprogram támogatásával megvalósuló projektben Baranya megyét a Szalántai Palánták képviselték az eseményen.

A februárban megalakult hétfős csoport, 7-13 éves gyermekekből áll. A féléves próbaidőszak alatt Bunyevácz Tímea csoportvezető sok energiát fektetett a csoport összekovácsolásába és a közösen választott előadás karaktereinek egyéni, személyre szabott megformálásába. Ez a munka meghozta a gyümölcsét, a csapat remekelt a bemutatkozáson!

A bábművészet személyiségformáló, pedagógiai és pszichológiai fejlesztő szerepe mellett, hatalmas közösségépítő erővel is bír. A szemle tette kézzelfoghatóvá ezt az erőt. Érezhető volt minden csoport részéről az egészséges drukk, a felkészülés izgalma. Ez az izgatottság a kísérők részéről is érezhető volt, akik csillogó szemmel nézték csemetéik szereplését. A szülők a felkészülés teljes ideje alatt elkötelezetten támogatták a munkát. A Szalántai Általános Iskola és a Művelődési Ház is minden eszközével segítette a próbák megvalósulását, így szinte az egész települést sikerült bevonni.

A projekt során szerzett élmények meghatározó pillanatok lehetnek a résztvevők számára, de akár az egész település közösségi életére is hatást gyakorolhatnak. Minden szereplő a közös munka folytatásán fáradozik.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.