Egyeztetések a törvényi változásról

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

A Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodájának munkatársai 2018. december 5-én két megyei települést látogattak meg a módszertani feladatellátás helyszíni biztosítása céljából, és tanácskoztak annak vezetőivel a kulturális törvény változásairól.

Pusztaszeren a polgármester és az aljegyző fogadta az iroda munkatársait, akik bemutatták leendő koncepciójukat és fejlesztési terveiket a közművelődés terén, illetve tanácsot kértek a kulturális törvény megfelelő alkalmazását illetően. A polgármester úr bemutatta a falu új közösségi színterét, valamint további együttműködési lehetőségeket egyeztettek az irodavezetővel és a referensekkel.

Csanytelek község polgármestere a nemrégiben felújított faluházában fogadta a Csongrád megyei iroda munkatársait. Az egyeztetés folyamán szó volt az újjá szervezendő közösségi színtérről, a helyi lehetőségekről és tervekről, amely megbeszéléshez csatlakozott a helyi közművelődési feladatot ellátó kolléga is, aki jelenleg a Nemzeti Művelődési Intézet közművelődési és közönségkapcsolati szakember képzésén vesz részt.

Kovács Szilvia
Fotó: Gál Boglárka

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.