Együtt bábozunk

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

Az „Otthonról haza” projekt keretében (EFOP-1.12.1-17-2017-00022) fejlesztő program indult az amatőr bábjátszás területén a Közép-Dunántúl régió három megyéjében. Ebben az évben a pápai Pegazus Színház szakmai közreműködésével megvalósuló hároméves programban a regionális szakmai műhelyeké a főszerep.

Ezek azok az alkalmak, ahol Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye érdeklődő, leendő bábcsoportvezetőit felkészülhetnek arra, hogy a projekt második részében amatőr bábcsoportokkal tudjanak majd dolgozni.

Az aktuális műhelynapon ismét megteltek a székek Pápán a Pegazus Színház termében. Az NMI Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodája által szervezett regionális bábműhely-sorozat aktuális összejövetelén mintegy 25 fő érkezett Komárom-Esztergom, Veszprém és Fejér megyéből.

A résztvevők az aktuális tematika keretében dramaturgiai alapfogalmakkal ismerkedtek: a dráma szerkezetével, fogalmaival, drámaírással és gyakorlati bábmozgatással szerepelt a témák között. Fejér megyéből Lepsény, Martonvásár, Pusztaszabolcs és Székesfehérvár települései már csoporttal rendelkező vagy csoportot indítani szándékozó vezetőikkel vesznek részt a képzésen.

 

 

 

 

 

 

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.