Együtt örvendezve ünnepelték az új közösséget

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

A IV. Pajtaszínház programban Fejér megyét a teljesen újonnan létrejött Ágota színtársulat képviseli. A Magyar Teátrumi Társaság által delegált Kozáry Ferenc színművész – a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja – mentorként segítette a csoportvezető, Balog Mónika és a csoport munkáját.

A szeptemberben kezdődött próbasorozatok befejezéseként 2018. december 21-én, Sárszentágotán, a Művelődési Házban nyilvános főpróbát tartottak, majd advent utolsó vasárnapján, december 23-án lezajlott a települési bemutató. A telt házas bemutatón a falu apraja-nagyja, a civil szervezetek és intézmények, valamint az önkormányzat képviselői is megjelentek.

A folytatásban a színtársulat az év elején Székesfehérváron is bemutatja a darabot, valamint keresik a következő bemutatandó művet. Terveik között szerepel a Fejér megyei amatőr színjátszó csoportok és vezetőik találkozójának megszervezése.

A csoport tagjai már várják a budapesti országos bemutatkozási lehetőséget, és a találkozást a többi megye amatőr színjátszóival 2019. január 26–27-én, a Nemzeti Színházban.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.