Együttműködés a veszprémi Pannon Egyetemmel

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága a Pannon Egyetem oktatóival folytatott tárgyalásokat szeptember 10-én a jövőbeli együttműködésekről.

2019 szeptemberében a veszprémi Pannon Egyetemen is elindult a Közösségszervezés BA szak, nappali és levelező tagozaton egyaránt. Dr. Fábián Gyöngyivel, a szak felelősével a Veszprém Megyei Igazgatóság munkatársai arról tárgyaltak, melyek azok a kapcsolódási pontok, ahol a két szervezet együtt tud működni a szakmai utánpótlás biztosítása érdekében. Lehetőség lesz a megyei igazgatóság munkájának bemutatására a hallgatók számára, de arra is, hogy a diákok a tanmenethez igazodva gyakorlati helyszíneket, eseményeket látogathassanak meg.

Fontos célként fogalmazódott meg a közösségfejlesztés szak népszerűsítése a jövőben is, ennek érdekében a Veszprém Megyei Igazgatóság munkatársai, valamint a Pannon Egyetem oktatói közösen keresik fel a megye középiskoláit, ahol tájékoztatókat tartanak mind az őszi, mind pedig a tavaszi félévben, pályaorientációs napokon. A Veszprém Megyei Drámaműhely kapcsán Komáromi Sándorral, a Pannon Egyetem mesteroktatójával tárgyaltunk a jövőbeli műhelymunkákról, melyeket a megyei színjátszócsoport-vezetők számára szervezünk. Ezek a műhelymunkák az őszi félév során a tervek szerint Ajkán és Veszprémben valósulnak meg, szoros együttműködésben az egyetemmel.

Szerdahelyiné Lőrincz Nóra

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.