Élethosszig tartó tanulás – műhelymunka

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Zala Megyei Igazgatóságának szervezésében – a „Művelődő Közösségek Nyugat-Magyarországon EFOP-3.7.3-16-2017-00150” azonosító számú projekt Metszéspont műhelyfoglalkozásának keretében – a hetedik találkozás 2019. augusztus 27-én, kedden valósult meg Gellénházán, a Művelődési Házban. A műhelyfoglalkozás fő témája az egész életre kiterjedő tanulás feltételeinek biztosítása volt.

Az előadó, Török Irén módszertani referens, ismertette az igazgatóság projektjeit, melyek kötődnek a témakörhöz. Kiemelte a már lezajlott KAB-os és a folyamatában lévő OKJ-s képzést. Előkerült a Művelődési Intézet által kiadott Útmutató könyv is, mely hasznos információkat nyújt a szakemberek részére.

Az előadás során a tanulás hatékonysága szempontjából jelentős indíttatások, motivációk, mint például a kíváncsiság, az érdeklődés is szerepelt a felmerült témák között. Meghatározásra került a tanulás fogalma, ezt követően csoportos feladatokat oldottak meg a résztvevők. A kollégák egyetértettek abban, hogy a teljesítőképesség szinte határtalan, a tanulási képesség életkorunktól függetlenül létezik és funkcionál, ha az elme folyamatosan „edzésben” van.

A kötetlen beszélgetésből a nap zárásaként parázs eszmecsere alakult ki. A műhelyfoglalkozás látóúttal folytatódik szeptemberben.

Matyasovszky Margit
Fotó: Matyasovszky Margit, Török Irén

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.