Elindult a Kommunikáció és protokoll képzés Csongrád megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

A Művelődő közösségek az Alföldön EFOP-3.7.3-16-2017-00149 azonosító számú projekt keretében Kommunikáció és protokoll gyakorlata a közösségi művelődésben című képzés indult Szegeden a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében.

Az ingyenesen elvégezhető 8 alkalmas, 60 órás akkreditált képzés hozzájárul a kulturális szakembereknek előírt továbbképzéséhez, mely szerint  a 1997. évi CXL. Kulturális törvény hatálya alá tartozó, szakmai munkakörben dolgozó munkatársaknak öt évente 120 órás szakmai továbbképzésen kell részt venniük.

Az első alkalommal  – amely 2019. szeptember 05-én volt – először Dohorné Kostyál Zsuzsanna megyei igazgató tartott tájékoztatót, melyből a résztvevők megismerhették a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatóságának munkáját, a jövőben induló képzéseket és egyéb projekteket. Ezt követően Paraginé Monostori Anikó, a képzés koordinátora tájékoztatta a résztvevőket a  szükséges tudnivalókról.

Az oktató ezen a napon Dr. Kenyeres Attila egyetemi tanársegéd volt, aki sok szemléletes feladattal mutatta be a kommunikáció elméleti alapjait.

A képzés 2019. október végéig fog tartani és tanúsítvány megszerzésével zárul.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.