Elindult a Közművelődési szakember I. képzés Debrecenben

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Közművelődési szakember I. képzés indult Debrecenben, a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságán. A felsőfokú végzettséghez kötött szakképesítés közművelődési szakterületen dolgozó, nem szakmai végzettségű, vagy a közművelődés területén elhelyezkedni kívánó leendő munkatársak számára ajánlott.

A 2020 márciusának végéig tartó képzésben a résztvevők  a művelődési-nevelési folyamatok, alkalmak, közösségi kapcsolatok megteremtéséhez, szervezéséhez, az egyetemes, nemzeti, kisebbségi és a helyi kultúra értékeinek közvetítéséhez kapnak ismereteket. Képessé válnak kulturális programokat, kiállításokat tervezni, szervezni, marketingjét lebonyolítani, helyi, kistérségi és tágabb vonzáskörzeti kapcsolatokat építeni, ismeretterjesztő előadásokat, vetélkedőket, játszóházakat, vásárokat, fesztiválokat, szünidei táborokat tervezni, ünnepi műsort és népünnepélyeket szervezni, marketingjét kialakítani, lebonyolítani.

A hallgatók ismereteket szerezhetnek a felnőttképzési alkalmak, képzési programok szervezéséhez és lebonyolításához, a hagyományőrző és művészeti csoportok szervezéséhez és vezetéséhez. Elsajátítják a kulturális stratégia, éves tervek, elemzések, beszámolók, forgatókönyvek, program, költségvetési tervek, statisztikai jelentések elkészítésének módját és mindezen tevékenységek érdekében a forrásteremtési tevékenységek végzését.

A 2020 márciusának végéig tartó képzés hetente egy alkalommal várja a résztvevőket.

R. Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.