Elindult a Kultúra, közösség, kreativitás – Szabadidős programok a Békés megyei hátrányos helyzetű gyermekeknek projekt

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

Megkezdődött a Kultúra, közösség, kreativitás – Szabadidős programok a Békés megyei hátrányos helyzetű gyermekek számára elnevezésű, TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0320 azonosító számú projekt fenntartási évre vonatkozó projekt megvalósítása. Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Békés Megyei Igazgatósága a fenntartási időszakban hat köznevelési, oktatási-nevelési intézménnyel együttműködésben 2019. február 1-jétől indít kézműves, irodalmi, drámapedagógiai témakörökben foglalkozásokat.

Az egyes intézményekben 1-1 havi tematikus szakkört tartanak, évente 5 alkalommal, alkalmanként 10-10 gyermek részvételével, helyi pedagógusok közreműködésével.

Bucsán, a Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolával együttműködve a közösségépítés kézműves havi szakkörben zajlik. Geszten, az Arany János Általános Iskolában drámapedagógiai szakkör, a Geszti Község Óvodája és Szociális Intézményében pedig kézműves foglalkozássorozat indul. Kamuton, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvodával együttműködésben kézműves havi szakkör valósul meg. Muronyban, a Mezőberényi Általános Iskola, AMI és Kollégium, Muronyi Általános Iskola Tagintézményében irodalmi havi szakkört tartanak, valamint Szabadkígyóson, a Szabadkígyósi Általános Iskolában a közösségépítő folyamatot kézműves szakkör során valósítják meg.

Az egyes foglalkozások, szakkörök megvalósításához a partnerintézmények biztosítják a helyszínt és a szükséges eszközöket, a csoportvezetők az intézményekben dolgozó pedagógusok közül kerülnek kiválasztásra. A projekt eredményeként várható, hogy a bevont hátrányos helyzetű, kulturális szempontból ellátatlan településeken élő gyermekek közösségi élményhez jutnak.

Medvegy-Andelic Marija

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.