Első alkalommal tettek modulzáró vizsgát a középfokú szakemberképzésen résztvevők

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet küldetése, hogy a közösségeket képessé tegye saját értékeik felismerésére és az ebből adódó lehetőségek kiaknázására.  Az 1997. évi CXL. törvény módosítása minden közösségi színtérben minimum középfokú, minden közművelődési intézményben minimum felsőfokú szakmai végzettséggel rendelkező munkatárs alkalmazását írja elő.

A fenti célokkal összhangban a Nemzeti Művelődési Intézet már második éve az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságának támogatásával a közművelődési szakmai munkakörben elhelyezkedni kívánók számára térítésmentesen igénybe vehető szakmai képzések elvégzésére kínál lehetőséget.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolcon, 2019. július 18-án indult el a Közművelődési és közönségkapcsolati szakember (érettségire épülő) –  közművelődési szakirányú képzés. A résztvevők sikeresen megírták első dolgozatukat, amelyben a saját településükről készítettek, helyzetelemzést, SWOT-analízist. A közel egy évig tartó képzés első modulzáró vizsgájára szeptember 24-én került sor a Helyi társadalom és kultúraismeret témakörből. A részvizsgát sikeresen teljesítette minden résztvevő.

Az oktatás a Kulturális rendezvények szervezése modullal folytatódik tovább, amelyben egy újabb kihívással találkoznak a hallgatók. A feladatuk lesz majd, egy többnapos rendezvény részletes forgatókönyvének és költségtervének a készítése.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.