Elsöprő siker a Faforgács Színtársulat helyi bemutatóján

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

2018. január 13-án, szombaton került megrendezésre Bagon a Pajtaszínház program keretein belül létrejött Faforgács Színtársulat helyi bemutatója. A jókedvből nem volt hiány az este folyamán, hiszen darabjuk alapját Baranyi Ferenc: A lónak vélt menyasszony című vásári komédiája adta. A bemutató helyszínéül a Dózsa György Művelődési Ház és Könyvtár színházterme szolgált, melyet teljesen megtöltött a közel 300 fős, lelkes közönség.

Idén Bag képviseli Pest megyét a Pajtaszínház programban melyet a Magyar Teátrumi Társaság és az NMI Művelődési Intézet immár harmadik alkalommal hív életre, országszerte segítve ezzel a helyi színjátszó csoportok megalakulását, a színjátszás hagyományainak felélesztését. A csoport Kustra Évi, csoportvezetővel és Sata-Bánfi Ágota, szakmai mentorral szeptember óta lelkesen próbál, hogy január végén az országos Pajtaszínházi Szemlén bemutathassák a Nemzeti Színház színpadára összeállított darabjukat. Ez egy nagyon fontos állomás a település és a csoport életében, hiszen a legfőbb célja a próbafolyamatoknak, hogy egy igazi közösség alakulhasson ki a színházat, játékot kedvelő, nem kis tehetséggel megáldott helyi emberek csoportjából. Külön öröm, hogy játékukkal, lelkesedésükkel ezen felül is sok-sok embernek okoznak felejthetetlen élményeket.

Így történt ez a helyi bemutatón is, ahol a teltházas előadás osztatlan sikert aratott. A nézőtéren a 3-4 éves színházbarát apróságoktól, a nagycsaládos helyieken át a szomszédos települések lakosságáig, több százan voltak kíváncsiak a fergeteges vásári komédiára és az újonnan alakult Faforgács Színtársulatra. Egy biztos, hogy a nevetéstől szem nem maradt szárazon.

Fotó: Balázs Gusztáv, Kovács Anna

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.