Erre jártak közösségi munkásaink februárban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet közösségi munkásai 2018 februárjában Zala megye több településének rendezvényén vettek részt. Az átélt élményekről az alábbi képes beszámoló ad betekintést.

Horváth Tiborné beszámolója Vaspörből:

A hagyományaink tisztelete és tartása miatt az idei évben nem lehetett rönkhúzás, így jelmezes bál keretében idéztük meg a farsangi hangulatot. A 2018. február 3-án 19.00 órakor kezdődő bál vendége Csordás István és a Zalaszentmihályi Nótakör volt, akik kellően megalapozták a mulatozós jókedvet. A bálozó közönség velük együtt énekelte a nótákat. A kacagás is biztosított volt. A helyi Dalárda két tagja által előadott Buszmegállóban című jelenet megdolgoztatta a rekeszizmokat.

A nótacsokrok szünetében a jelmezesek felvonulására is sor került, melyen szinte minden korosztály képviseltette magát. Közönségszavazáson a háromfős cigányzenész csapat: a „Gela és a vaspöri Hakni Bandit” lett az első. Második a buszos jelenet két szereplője, harmadik pedig Diana, a vadászat istennője lett. Különdíjas a gyerek csapat által bemutatott, megszemélyesített kutya, cica és jósnő trió.

A tombolasorsolás után pedig kezdetét vette az „önök kérték” stílusban szolgáltatott báli zene, mely a fiatalabb korosztálynak kedvezett. Aki megéhezett több féle pogácsából, édes süteményből, ill. zsíros kenyérből választhatott.  Nem tarthattunk rönkhúzást, de azért az idei farsang sem múlhat el jókedvű mulatozás, mulatság nélkül, ahol együtt bálozott a falu apraja-nagyja.

Zsirka Erika beszámolója Zalaszentgyörgyről:

2018. február 6-án farsangi mulatság zsivajától volt hangos a Zalaszentgyörgyi Kultúrház. Farsangi álom címmel, Szépligeti-Csávás Dóri zenés gyerekműsora indította a parádét. A jó hangulatú, családias rendezvényen ötletes volt a jelmezfelhozatal: cica, boszorkány, indiánlány, Ugri a szöcskelány, méhecske, pásztorlány, hóbagoly, cowgirl, bohóc. Közben fánkok, lekvárok, málnaszörpök kínálták magukat a tálaló asztalon.

Köszönjük szépen az ízletes, szépséges, fenséges fánkokat készítőiknek: Horváth Jánosnénak, Takács Gyulánénak, Takács Miklósnénak és Vaski Jánosnénak. A gyerekek a műsor után önfeledten játszottak, futkároztak Pom Pommal és lufikkal felszerelkezve, miközben a felnőttek kellemesen elbeszélgettek. A tartalmas együttlét közben, a fánklakoma mindenki elégedettségére szolgált!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.