Érték és közösség – Erkölcs és felelősség

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóság

Nagy Gáspár Emlékülés keretében közös, előremutató megemlékezésre hívja a Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatósága az érdeklődőket 2019. május 3-ára a Nagy Gáspár Kulturális Központba, Vasvárra.

A Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatósága tisztelettel és szeretettel hívja meg a közművelődési szakma és a társintézmények képviselőit, valamint minden érdeklődőt az „Érték és közösség – Erkölcs és felelősség” – Nagy Gáspár Emlékülés című programjára. A szakmai találkozó 2019. május 3-án 10.00 órakor kezdődik Vasváron a Nagy Gáspár Kulturális Központ színháztermében (9800 Vasvár, Bartók Béla utca 4).

Nagy Gáspár életműve és munkássága nemcsak Vas megyében nagy hatású, de országosan is. Máig vitathatatlan  társadalmi, történelmi, valamint közművelődési szerepe. Életútjának egyik sarokköve a közösség, a közösségben való gondolkodás. „Érték és közösség – Erkölcs és felelősség” – Nagy Gáspár Emlékülés ráirányítja a figyelmet a közművelődési szakemberek aktuális, társadalom- és közösségépítő feladataira, amely a feladatok eredményeinek köszönhetően megélénkülhetnek a szakmai kapcsolatok, újraszövődhetnek a közösségi élet szövetei.

Az emlékülés során az előadók, valamint a költő pályatársai, közművelődési szakemberek jó gyakorlatokat mutatnak be három témakörben, melyek a következők:

  1. Közművelődési szakemberek szerepe a hazaszeretet, a szülőföldhöz való ragaszkodás formálásában
  2. Az anyanyelv, mint legfőbb nemzeti értékünk ápolása a művészet eszközeivel, különböző művészeti ágakban
  3. Nagy Gáspár életművének, mint nemzeti értéknek megismertetése a legifjabb generációkkal

Kérjük, részvételi szándékát  Bognár Alexandrának jelezze, a bognar.alexandra@nmi.hu e-mail címen!

Részletes program

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.