Értékeink gyermekszemmel

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodája, a Megyei Önkormányzat és a Megyei Értéktár Bizottság a Megyei Értékünnephez kapcsolódva hirdette meg az elmúlt évben alkotópályázatát, amely kapcsán a gyermekek azt mutathatták be, mik azok az értékek, amiket fontosnak látnak településeiken, saját lakóhelyükön.

A felhívás sokakat inspirált, közel 250 egyéni és csoportos pályamunka érkezett különböző technikák alkalmazásával a megye 31 településéről. Volt, aki a veszprémi Tűztornyot, mások a cseszneki várat, a balatonfűzfői Fövenyfürdőt, vagy a Balaton-felvidék épített emlékeit örökítették meg.

A kiállítás megnyitóján Papp Tamás, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke és Vörösmarty Éva, a Megyei Közgyűlés alelnöke.

Közülük a legjobbakat már a nyárádi Megyei Értékünnepen kiállították, de a szervezők fontosnak tartották, hogy helyszínt keressenek a teljes anyag bemutatásának. Így először a pápai Városháza aulája, most pedig a Megyeháza adott otthont a színes anyagnak.

A kiállítást 2019. január 28-án Vörösmarty Éva, a Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki kiemelte a pályázók kreativitását és a kiállítási anyag sokszínűségét.

Papp Tamás, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy maga a kiállítás is érték, hiszen a gyermekek egy-egy rajzon, alkotáson keresztül bemutathatták településüket.

Veszprémi Ukulele Klub

A megnyitón közreműködött a Veszpémi Ukulele Klub.

 

Mihalcsik Márta

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.