Értékekben nincsen mérték…

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

A Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága felkérést kapott a Szent-Györgyi Albert Agórától, hogy az általuk immáron 29. alkalommal megszervezésre kerülő Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon a Hungarikum játszóházzal megjelenjen.

A fesztiválon gyermekek és ifjúsági néptánccsoportok vesznek részt az ország minden szegletéből, valamint a határon túlról, és fellépnek Szeged testvértelepülései is. A neves esemény idén április 12-14. között került megrendezésre, amely a hagyományokhoz híven gyermektáncos énekes felvonulással és utcai táncházzal vette kezdetét, majd a vasárnap estét gálaműsor zárta a Szegedi Nemzeti Színházban. A fesztiválon közel ezer gyermek és ifjúsági táncos vett részt.

A Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai szombaton voltak jelen a Szent-Györgyi Albert Agórában. A szusszanásnyi szünetekben a gyermekek és felnőttek egyaránt ismerkedtek Magyarország értékeivel, dolgoztak azon, hogy a kirakó darabjai helyükre kerüljenek, a hungarikumok, a nemzeti, megyei és helyi értékek pedig sorra bevésődtek. Örömmel vették át a munkájukért járó ajándék mini puzzle-t.

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.