Értékekkel a településekért projekt indul Fejér megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatósága Értékekkel a településekért címmel hét alkalomból álló mintaprogramot indít, melynek célja a települési értéktárak továbbfejlesztése, a bennük rejlő lehetőségek jobb kiaknázása, az értéktárak turisztikai és településmarketing szempontú hasznosítása, értéktári elemekre alapozott kulturális útvonalak kialakítása a településeken.

A projektindító alkalomra Vereb Község Önkormányzata épületében, kerül sor 2019. március 25-én, hétfőn 17.00–19.00 óra között. A nap témája a projekt menetének és részleteinek egyeztetése, valamint műhelymunka az értéktárak létrehozásáról, fejlesztéséről. Előadók: Máhr Zoltán megyei igazgató, és Ambrus Lívia módszertani referens, a projekt koordinátora, a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóságának munkatársai.

A projektben három Fejér megyei település: Etyek, Sukoró és Vereb értéktárbizottsági tagjai vesznek részt, akik a nyitást követő három alkalommal gyakorlatias megközelítésű turisztikai, turizmusmarketinggel kapcsolatos előadásokat hallgathatnak meg, majd egy mentor segítségével a települési értékekre alapozott kulturális útvonalat alakítanak ki, mutatnak be és vitatnak meg a projekt résztvevőivel 2019 első felében.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.