Évindító szakmai műhely Solymáron

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatósága a tavalyi évi szakmai műhelysorozatát folytatva évindító szakmai műhelyt rendezett „Közművelődési statisztika változásai” és „Aktív időskorral az ageizmus ellen” témában Solymáron, az Apáczai Csere János Művelődési Házban 2019. február 5-én.

Egyre nagyobb létszámmal vesznek részt a közművelődésben dolgozó szakemberek a Szakmai Műhelysorozatok keretein belül szervezett tematikus találkozási alkalmakon. Nagyon nagy erőforrást jelent ez az együtt töltött egy-két óra, hiszen a szakmában jelenleg aktuális kérdések mentén végbemenő tapasztalatcsere és kapcsolatfelvétel fontos muníciót ad a szakemberek kezébe.

A februári szakmai műhely első felében Varga Zsolt, az Apáczai Csere János Művelődési Ház igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Csóka Eszter, a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóságának vezetője tartott beszámolót az iroda aktuális projektjeiről. A közösségszervezés szak népszerűsítése érdekében a megye közművelődési intézményei plakátokat vehettek át, illetve csatlakoztak az intenzív országos média kampányhoz is, melyet a Nemzeti Művelődési Intézet indított el.

Szó esett továbbá az aktív időskorral kapcsolatos trendekről és kutatási eredményekről, mely már felvezetőként szolgált egy idei évi projekthez is. A statisztikai adatszolgáltatás változásairól, az új felületről részletes szakmai tájékoztatást adott a megyei iroda, melynek keretében személyes konzultációs lehetőséget is biztosított.

A Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatósága elkötelezetten hisz a hasznos szakmai találkozások, tapasztalatcserék fontosságában, így a jövőben is folytatja az e területen végzett tevékenységét.

A következő szakmai műhely időpontja, helyszíne és tervezett témái:

  1. március 5., Bugyi
  • Artisjus- Szerzői jogdíjak
  • Kulturális alapú gazdaságfejlesztés
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.