Falusétával a településfejlesztésért

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Debreceni Egyetem BTK és a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága az egyetemi hallgatók számára olyan gyakorlatorientált kurzust valósított meg 2019-ben, amelyben a hallgatók megismerkedtek a közösségi művelődés fogalmával, gyakorlatával, a művelődő közösségek típusaival, valamint a közösségi művelődés során alkalmazott módszerekkel.

A kurzus lehetőséget teremtett a részletesen megismert módszerek gyakorlatban történő alkalmazására. A legtöbben a Faluséta módszert választották, amellyel elkészítették a kiválasztott település – amely legtöbbször a hallgatók lakhelye – komplex települést bemutató programját.

Az ily módon létrejött faluséta program a helyi közösségépítés, értékfeltárás, valamint a szolgáltatás fejlesztés egyik lehetséges eszköze. A kurzus eredményei a Falusétával a településfejlesztésért című program értékelő rendezvényen kerülnek bemutatásra 2019. október 21-én, 14.00–16.00 óra között a Debreceni Egyetem Főépületének 14/3 termében. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.  A részvételi szándékot 2019. október 16-ig, az alábbi e-mail címen szükséges jelezni: angyal.laszlo@nmi.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.