Falusi Krónika – Olvasókörök, közösségek irodalmi találkozója Hatvanban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet irodalmi találkozót hirdet Magyarországon és a Kárpát-medencében működő olvasókörök, közösségek számára a 2020. évre. A találkozó témája a falusi, vidéki élet.

Jelentkezni az e témakörrel foglalkozó – hagyományok, munka, szokások, táj, szülőföld, természet, ünnep, barátság, szerelem – művekkel lehet a kortárs vagy klasszikus magyar irodalomból. Örömmel fogadják a régiókban született irodalmi alkotásokat, vagy az oda kötődő, ott élő vagy onnan elszármazott költők, írók műveit; saját gyűjtésű falutörténeteket, anekdotákat, elbeszéléseket.

A jelentkező ifjúsági és felnőtt korosztályú olvasókörök, közösségek készülhetnek verssel, novellával, vagy regényrészlettel, saját, helyi gyűjtés alapján feldolgozott elbeszéléssel, faluhistóriával is. A tájnyelvekkel való ismerkedés, a különböző tájegységekről érkezők szellemi kultúrájának sokszínűsége teret kap a programban a közösségek, olvasókörök előadói által.

Az előadni kívánt művet emlékezetből (nem felolvasva) kérik a fellépőktől. Az előadás időtartama nem haladhatja meg az 5 percet. Az irodalmi találkozón szakmai zsűri értékeli az előadásokat és választja ki a gálára továbbjutó résztvevőket. Jelentkezni lehet 15-100 éves korig.

Jelentkezési határidő: 2020. február 3. (hétfő)

A „Jelentkezési lap” beküldhető e-mailben Dr. Kelemen Éva közművelődési referens részére, a kelemen.eva@nmi.hu e-mail címre, vagy postai úton a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatóság címére: 3300 Eger, Törvényház u. 4/B.

A megyei találkozó időpontja: 2020. február 15. szombat 13.00
Helyszíne: Hatvani Galéria (3300 Hatvan, Hatvanas u. 2.)

Jelentkezési lap

Adatkezelési tájékoztató

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.