Fejér megye a IV. Magyar Értékek Napján

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatósága is részt vett 2019. szeptember 7-én Budapesten a IV. Magyar Értékek Napján, ahol büszkén képviselte a megyében található 38 települési  értéktárat.

A kiemelkedő és nagyszabású rendezvényt idén a Szent István Bazilikában és a Pesti Vigadóban rendezték meg, ez utóbbiban 19 megyei igazgatóság állíthatta ki szűkebb hazája értékeit. Fejér megye standjánál a  kilátogatók megtekinthették a megyei értéktárba felvett Fehérvári Kézműves Egyesület tagjainak kerámia alkotásait, bicskei fehérhímzéssel készült terítőit.

Nagy sikert aratott a bicskei égetett torta, a csóri bor, a csákvári fazekas termékek, a pusztaszabolcsi értéktár elemei, köztük az értéktári társasjáték, és természetesen a nemzeti értéktárban nyilvántartott móri bor. Külön köszönet illeti a Fejér Megyei Értéktárban szereplő Jancsárkert Termelői Piac Egyesületet, akik a Bazilikában megtartott terményáldáson bemutatott megyei terménykosarat állították össze termékeikből. A székesfehérvári MusiColore énekegyüttes nívós előadásával járult hozzá az esemény méltó színvonalú megrendezéséhez.

Jakab Rózsa
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.